Wat is bachbloesemtherapie?

 

Bachbloesemtherapie bestaat uit 38 remedies die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten en zijn genoemd naar degene die ze heeft ontdekt: Dr. Edward Bach.

De Bach- remedies maken deel uit van een holistische behandeling. Dit wil zeggen dat ze de gehele persoon behandelen en niet alleen de symptomen van de kwaal.

Hierbij wordt uit gegaan van het principe dat iedere ziekte voorkomt uit het niet in balans zijn van de individu, of dat nu lichamelijk is of psychisch en dat de natuur voor geneesmiddelen heeft gezorgd in de vorm van planten, bronwater, frisse lucht en zonlicht.

Bij het kiezen van de remedie wordt rekening gehouden met de mentale en emotionele toestand, de gewoontes, de aard, houding en typerende gedragingen van deze persoon. Dit wordt gedaan middels een uitgebreide intake en vragenlijst. Meestal worden er niet meer dan 5 soorten bachbloesems gekozen. De gekozen bachbloesemremedies worden ingenomen dmv 4x daags 4 druppeltjes met een klein beetje water in te nemen, of door 4x daags 4 druppels rechtstreeks op de tong te druppelen.

Bachbloesemtherapie is altijd veilig om te gebruiken en kan nooit kwaad doen. Bij veel mensen is de rescue remedy al wel bekend. Deze kan worden gebruikt bij acute stress momenten en wordt dan ook vaak ingezet bij oa examens.

 

Na het intake gesprek en de vragenlijst zullen er een aantal remedies zijn die je kunnen helpen. Om nog verder te testen welke remedie op dat moment het hardste nodig is zal ik ook de biotensor gebruiken om te kijken welke remedies als eerste dienen te worden ingezet ( lees hier meer over de biotensor)

 

Kosten consult + flesje bachbloesemremedie 30 ml: € 60,00