Diner


gezond afvallen studiobellissimo enkhuizen
zoete aardappel salade studiobellissimo enkhuizen

 

Recept 1: Zoete aardappelsalade voor 2 personen

Ingrediënten:

100 gram rucola

100 gram veldsla

100 gram magere spekjes

1 grote zoete aardappel

1 eetlepel sesamzaad

olijfolie

peper

zout

balsamicoazijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de zoete aardappel en snijd deze daarna in kleine blokjes. Doe deze in een grote ovenschaal en besprenkel de blokjes met wat olijfolie. Doe er daarna wat peper en zout overheen. Verdeel de blokjes goed over de hele schaal, zodat de blokjes gelijkmatig kunnen garen. Zet hiervoor de oven eventueel op grillstand. Laat de blokjes als ze gaar zijn even goed afkoelen.
Doe nu de rucola en veldsla in een schaal en voeg de afgekoelde zoete aardappelblokjes toe. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn en laat ook deze eerst afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt.
Bak nu de sesamzaadjes even lichtbruin in een droge koekenpan en verdeel deze over de salade.
Breng de salade op smaak met wat olijfolie en peper en zout of wat balsamicoazijn.


gezond afvallen studiobellissimo enkhuizen
courgette pasta pesto studiobellissimo enkhuizen

Recept 2: courgette pasta pesto voor 4 personen

 

Ingrediënten:

5 courgettes

400 gram kipfilet

100 gram cherrytomaatjes

Parmezaanse kaas

1 plantje basilicum

100 gram pijnboompitten

1 teentje knoflook

peper en zout

 

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in blokjes. Doe de blaadjes basilicum in een hakmolen, samen met 30 gram pijnboompitten, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie en peper en zout. Laat dit gaat fijn vermalen tot een pestosaus. Snijd de gewassen courgette met schil en al ( wel even de uiteinden van de courgette afsnijden) in hele fijne reepjes. Als je over een mandoline beschikt gaat dit helemaal makkelijk. Vet een ovenschaal in en doe daar de gewassen cherrytomaatjes in. Zet deze ongeveer 20 minuten op 200C in de oven totdat ze gaar zijn (opengebarsten). Bak nu de kipfilet gaar in wat olijfolie en voeg daarna de reepjes courgette toe. roer deze regelmatig om totdat ze halfgaar zijn. Giet daarna het groentevocht af, voeg de pestosaus toe, roer het geheel om en gaar de courgette en kipfilet verder. Let op dat de courgette stevig blijft, dus niet te ver doorgaren. Doe het vuur uit en de deksel op de pan. Als de tomaatjes gaar zijn kun je deze over de pasta verdelen. Rooster kort de overige pijnboompitten in een droge pan. Breng het geheel op smaak met nog wat zeezout. Verdeel de pasta over de borden en doe er dan nog wat pijnboompitten en geraspte Parmezaanse overheen.