Schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en voedingsdeskundige bij Bellissimo beauty & nagelstudio Enkhuizen


Natasja de wit schoonheidsspecialiste Enkhuizen
Natasja de wit schoonheidsspecialiste Enkhuizen

 

Mijn naam is Natasja de Wit. Ik ben 48 jaar, 25 jaar getrouwd en ik heb een dochter van 24 en een zoon van 18. In 2001 slaagde ik voor mijn diploma schoonheidsspecialiste en heb sindsdien 10 jaar als schoonheidsspecialiste gewerkt in een aantal schoonheidssalons.

In januari 2017 besloot ik om mijn eigen schoonheidssalon en nagelstudio Bellissimo te openen en elke dag weer ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. 

 

De ontwikkelingen in de beauty branche gaan snel en er zijn steeds weer nieuwe dingen die je als schoonheidsspecialiste kunt aanbieden in je salon.

Zo volgde ik vorig jaar al heel wat cursussen en heb ik dit jaar wimperextensions 3D en E-manicure gevolgd. Daarnaast ben ik nu bezig met de cursussen anatomie en pathologie van de nagels en dermatherapie op natuurlijke basis waarin oplossingen worden gezocht van binnenuit voor het ontstaan van verschillende huidproblemen zoals psoriasis, acné en eczeem.

 

Alles wat met beauty en gezondheid en afvallen te maken heeft is mijn grote passie en ik wilde op een gegeven moment meer kunnen betekenen voor de mensen die bij mij in de schoonheidssalon kwamen met huid- of andere gezondheidsproblemen.

Dit heeft ertoe geleid dat ik 8 jaar geleden de opleiding orthomoleculaire voedingsleer ben gaan doen. Vele mensen heb ik al kunnen helpen door een persoonlijk advies op het gebied van vitaminen en mineralen. Door middel van een uitgebreide health-check kan ik onderzoeken of er ook bij jou tekorten zijn ontstaan. Dit kan zich uiten in vermoeidheid, huidproblemen, krampen of depressieve gevoelens. Met de juiste suppletie is hier vaak al veel verbetering merkbaar.

 

Na die tien jaar als schoonheidsspecialiste te hebben gewerkt ben ik gaan werken als vertegenwoordiger en trainer bij een eiwitdieet. Mijn honger naar kennis werd steeds groter, omdat ik zag dat mensen wel goed afvielen, maar weer terugvielen in hun oude patroon. Dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn werd mij steeds duidelijker en ik besloot de opleiding tot mental coach te volgen. Deze opleiding gaf mij vele nieuwe inzichten, waaronder ook over mijzelf, want ook ik was al jaren op dieet en viel steeds weer terug in mijn oude patroon.

Helaas blijkt afvallen niet zo makkelijk als vaak wordt voorgespiegeld. Er bestaat geen wonderdieet dat je in één klap verlost van al je problemen. Hier is een verandering van leefstijl nodig en die ga ik je bieden!

 

Maar ik wilde meer dan je alleen maar helpen met afvallen, ik wilde mensen weer in balans brengen en daarvoor volgde ik de opleiding natuurvoedingsdeskundige. Hier leerde ik dat voeding als medicijn kan dienen en we niet half weten wat slechte voeding met ons doet. Maar niet alleen voeding is van invloed op onze gezondheid. Ook stress en geestelijke disbalans kunnen ons daadwerkelijk ziek maken. Ik wilde hier meer over weten en deed de opleiding ayurveda. Ayurveda betekent kennis van het leven. Door te bepalen wat jouw basisconstitutie is (vata, pitta of kapha) kun je zien hoe stressgevoelig je bent, hoe jouw spijsvertering is en welke voeding het beste bij jou past. Deze inzichten helpen om de juiste keuzes te maken, waardoor het makkelijker wordt om een nieuwe leefstijl vol te houden.

 

 

Als je lichamelijk en geestelijk in balans bent straal je dat uit. En dat is waar schoonheidssalon en afslankstudio Bellissimo voor staat!

 

Bellissimo betekent mooi. Mijn slogan is niet voor niets: Feel good, look great!

Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je met een goed gevoel de deur uit gaat. Of dit nou komt door een heerlijke ontspannende schoonheidsbehandeling, mooie wimpers of nagels, het is voor mij allemaal even belangrijk. Als jij je goed voelt, dan zie je er ook goed uit en dat is waar het bij Bellissimo om draait!

 

groeten,

 

Natasja