Recept 1: Groene smoothie
Ingrediënten:
2 handjes spinazie
1 kiwi
1 appel
100 ml water
1/2 komkommer
blender
Bereidingswijze:
Doe het water samen met de spinazie in de blender en zet deze even aan. Schil de kiwi en de appel, haal hier ook het klokhuis uit en doe ook deze in de blender. Snijd de komkommer door de helft en schil deze. Voeg deze ook toe aan de blender en laat het even goed mengen.
Recept 2: Wafels met chocolade
Ingrediënten voor 4 wafels:
4 eieren
1 eetlepel kokosmeel
1 rijpe banaan
20 gram chocolade 85%
1 tl kaneel
1 tl vanillearoma
1 wafelijzer
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de chocolade) in een blender totdat er een glad beslag ontstaat. Laat dit enkele minuten staan en roer het dan nog een keer door. Bak nu de wafels in het wafelijzer. Rasp daarna wat van de pure chocolade over de warme wafels heen waardoor de chocolade smelt.
Recept 3: Appel-rozijnenbrood
Ingrediënten:
320 gr amandelpasta
4 eieren
75 gr ahornsiroop
2 el citroensap
2 appels
210 gr amandelmeel
2 el kaneelpoeder
6 gr bakpoeder
150 gr cranberry's en rozijnen (gemengd)
kokosolie om de bakvorm mee in te vetten
Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een cakevorm en vet deze in met de kokosolie. Pak daarna een mengkom en doe daar de amandelpasta, de eieren, ahornsiroop, het citroensap, amandelmeel, kaneelpoeder, bakpoeder en cranberry's en rozijnen in en laat deze even goed mengen. Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine stukjes. Schep dit nu door het plakkerige mengsel heen. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de cakevorm en zet het 60 minuten in de oven. Laat het daarna even afkoelen en snijd het brood in plakken. Aan een plak heb je meer dan genoeg als ontbijt. Vries het brood in om het lekker vers te houden en haal de avond van te voren een plak uit de vriezer om er in de ochtend heerlijk van te kunnen genieten. Eet smakelijk!