Recept 1: suikervrije appeltaart
Ingrediënten:
225 gram kokos (geraspt, verkrijgbaar in supermarkt)
2 appels in kleine stukjes
125 gram rozijnen
3 eieren
kaneel naar smaak
vanille aroma naar smaak
1 tl bakpoeder
1 limoen
Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 175 C en vet een bakblik in met kokosolie (20 x 20 cm).
Doe de kokosrasp in de keukenmachine en laat dit 7 minuten op hoge snelheid draaien. Er ontstaat nu een soort kokosboter. Schraap tussendoor de randen even schoon. Voeg nu eieren, het bakpoeder en de helft van de rozijn toe en laat deze heel even meedraaien in de machine samen met de kokosboter. Snijd de appels in kleine stukjes en breng dit op smaak met het vanille aroma en de kaneel. Knijp de halve limoen hier over uit en voeg de andere helft van de rozijnen toe. Even goed omscheppen en daarna het beslag verdelen over het bakblik. Bak de appeltaart in ongeveer 30 minuten gaar. Laat het daarna even afkoelen en rasp er wat limoenschil overheen.
Recept 2: suikervrij vruchtenijs
Ingrediënten:
frambozen
kiwi
aardbei
slimpie limonadesiroop (0% suiker en calorieën, verkrijgbaar in supermarkt)
water
ijsvormpjes
Bereidingswijze:
Maak limonade met de slimpie-siroop, giet de ijsvormpjes voor de helft vol en doe er dan de vruchten bij die je lekker vindt. Daarna in de vriezer en genieten van deze heerlijke calorie-arme snack.
Recept 3 : Gezonde snackreep
Ingrediënten:
125 gr gedroogd fruit (abrikozen, pruimen, rozijnen en cranberry's)
150 gr gemengde noten (ongezouten en ongebrand)
50 gr gemengde zaden en pitten ( pompoenpitten en zonnebloempitten)
2 el chiazaad
100 gram amandelmeel
2 flinke eetlepels kokosolie (gesmolten)
2 flinke eetlepels honing
2 eieren
1 tl vanillepoeder
2 el cacaonibs
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een vierkant bakblik en bekleed deze met bakpapier. Doe de noten, het fruit, de pitten en het chiazaad in een hakmolen en hak deze grof. Doe de eieren, het amandelmeel, het vanillepoeder, de gesmolten kokosolie en de honing in een mengkom en laat dit in de keukenmachine even mengen. Voeg nu de noten, cacaonibs enz. toe en laat deze mee mengen. Het moet nu een goed plakkerige massa zijn. Als het nog niet plakkerig genoeg is kun je nog wat extra honing toevoegen. Verdeel de massa nu over de bakvorm en laat het in 25 minuten goudbruin bakken in de oven. Laat het geheel daarna even afkoelen en snijd het geheel in mooie repen.