Lunch


Recept 1: volkoren boterhammen met hummus

Ingrediënten:

2 volkoren boterhammen

250 gram kikkererwten vers

1/2 bakje champignons

olijfolie

peterselie

paprikapoeder

peper

zout

1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze: 

Verse kikkererwten zijn absoluut het allerlekkerst, maar vragen wel wat meer tijd. Heb je dit niet? Dan zijn er kikkererwten in blik verkrijgbaar. Als je voor de verse kikkererwten hebt gekozen, dan moeten ze een nachtje weken in water voordat je er mee aan de slag kunt. Spoel de geweekte kikkererwten even goed af voordat je ze gaat koken om te voorkomen dat zich een schuimlaag vormt in de pan.Kook nu de kikkererwten 1,5 uur in een flinke laag water. Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de pan zit en voeg er anders weer wat warm water aan toe. De kikkererwten zijn gaar als je ze makkelijk met een lepel plat kunt drukken.
Doe de kikkererwten nu in de keukenmachine en voeg een laagje olijfolie toe. Snijd het teentje knoflook in stukjes en voeg dit toe, samen met wat peper, zout en 3 theelepels paprikapoeder.
Vermaal het geheel totdat er een gladde massa ontstaat. Het kan zijn dat er nog wat extra olijfolie nodig is. Heb je al genoeg olijfolie toegevoegd, maar is er nog geen gladde massa ontstaan? Voeg dan een klein beetje water toe en laat de keukenmachine nog even goed zijn werk doen. Proef nu even of er nog extra peper, zout of paprikapoeder nodig is en voeg dat eventueel toe.
Verdeel nu de hummus in een schaal en laat in het midden wat ruimte voor de champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met een klein beetje olie. Doe ze daarna in het midden van de hummus. Knip de peterselie in kleine stukjes en verdeel deze over de ovenschaal. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en strooi er daarna nog wat extra paprikapoeder overheen.Rooster nu de volkoren boterhammen, breek dit in grote stukken en schep er iedere keer een beetje hummus en champignons mee op.

 


gezond afvallen
carpacciosalade studiobellissimo enkhuizen

Recept 2: Carpacciosalade

Ingrediënten:

100 gram carpaccio

100 gram gemengde salade

15 gram geroosterde pijnboompitten

10 gram geraspte Parmezaanse kaas

scheutje olijfolie

peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verdeel de carpaccio over een bord en leg daar de sla bovenop.

rooster de pijnboompitten en rasp de kaas. Verdeel dit over de sla. Breng het geheel op smaak met een klein scheutje olijfolie en wat peper en zout.


gezond afvallen studiobellissimo enkhuizen
volkoren pasta salade met pesto en kip studiobellissimo enkhuizen

Recept 3: volkoren pastasalade met pesto en kip (3 pers)

 

Ingrediënten:

2 kleine kipfilets

300 gram volkorenpasta

100 gram zongedroogde tomaten in olijfolie

1 basilicum plantje

75 gram Parmezaanse kaas

20 gram pijnboompitten

1 teentje knoflook

olijfolie

peper en zeezout

 

Bereidingswijze:

Kook de pasta in ongeveer 11 minuten gaar. Doe ondertussen de basilicumblaadjes, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en het teentje knoflook in de hakmolen met een laagje olijfolie. Laat het goed vermalen tot je een mooie gladde pestosaus hebt. Gril de 2 kipfilets tot ze net gaar zijn en lekker mals en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Giet de volkorenpasta af en meng nu de pesto, de kipfilet en de zongedroogde tomaatjes hier doorheen. Laat het nu goed afkoelen en je hebt een heerlijke en gezonde lunch voor de komende dagen.

 

 


gezond afvallen studiobellissimo enkhuizen
volkoren wrap met tonijnsalade studiobellissimo enkhuizen

Recept 4: volkoren wrap met tonijnsalade

 

Ingrediënten:

1 volkoren wrap

1 blikje tonijn op water

1 eetlepel kappertjes

4 kerstomaatjes

klein zakje ijsbergsla

1 eetlepel yofresh

peper en zout

olijfolie

 

Bereidingswijze:

Doe het blikje tonijn in een schaaltje (eerst het water afgieten). Voeg daarna 1 eetlepel yofresh toe en meng dit goed door elkaar. Halveer de kerstomaatjes en schep deze samen met de kappertjes door de tonijn. Breng de salade op smaak met wat peper en zout. Spray een klein beetje olijfolie in een koekenpan en verwarm deze. Bak de wrap nu aan beide kanten even bruin. Beleg de wrap met wat ijsbergsla en leg daar een paar eetlepels van de tonijnsalade bovenop. Wat je over hebt kun je gemakkelijk nog een dag bewaren in de koelkast.